Villkor

ThermoBar® AB:s Köpevillkor

ThermoBars köpevillkor är tillämpliga i fall svensk eller annan tillämplig lag inte föreskriver villkor som är i konflikt med desamma. För privatkonsumenter gäller Konsumentköplagen samt Distansavtalslagen, och för företag – Köplagen. Köplagen är, till skillnad från Konsumentköplagen, dispositiv vilket innebär att företag kan avtala annat än vad lagen föreskriver.

1.01 – Priser
Samtliga priser i ThermoBars webbutik, angivna i SEK, är inklusive moms (25%) och eventuella betalningsavgifter. Frakt och postförskottsavgift tillkommer med 160 kr inkl moms vid order under 3 000 SEK. Inga andra avgifter tillkommer. Priserna uppdateras löpande och du betalar givetvis priset som gällde vid din beställning. Vid bekräftad beställning kan priserna endast ändras av omständigheter som ThermoBar inte råder över, t.ex. valutaförändringar eller ändrad moms.
Det är som kund din skyldighet att ta del av våra köpvillkor innan beställning.

1.02 – Beställning
Alla beställningar sker via Internet eller telefon. Vi accepterar alltså inte beställningar via ordinarie mail, fax eller annat medium såvida inte annat avtalats. Är beställaren under 18 år ska målsmans tillstånd inhämtas av beställaren innan köpet genomförs. Beställning som görs i annan persons namn utan dennes medgivande, eller på annat sätt som medför att ThermoBar AB lider ekonomisk eller annan skada polisanmäls (se 1.12 – Falska beställningar).

1.03 – Betalningsvillkor
När du gör en beställning får du automatiskt en orderbekräftelse. Kontrollera att alla uppgifter stämmer, om inte kontakta oss omedelbart. Vi skickar normalt dina varor inom 5 dygn (läs våra leveransvillkor för mer information). Under högsäsong kan det dröja lite längre. Vi tar emot och levererar alla beställningar i den ordning de kommer in till oss. Du har möjlighet att välja mellan 4 olika betalningssätt:

Faktura – ThermoBar erbjuder fakturabetalning via Klarna. Normala betalningsvillkor är 14 dagar netto. Ingen administrationsavgift tillkommer vid fakturabetalning.
För mer information hänvisar vi till Klarnas köpvillkor

Klarna – Dela upp betalningen – Genom ett samarbete med Klarna kan vi erbjuda dig möjligheten att dela upp din betalning. Det finns flera alternativ att välja på och du väljer det mest passande. Givetvis kan du när som helst under delbetalningstiden betala hela den kvarvarande skulden. Enkelt och smidigt. Du får genast besked om din ansökan beviljats och vi kan hantera ditt köp omgående. Skulle din ansökan inte bli beviljad kan du gå tillbaka till kassan och välja ett alternativt betalningssätt.

Förskottsbetalning – När vi har mottagit din beställning skickar vi ut ett betalningsunderlag till dig via e-mail. Du gör sedan en överföring av köpesumman till vårt bankgirokonto, t ex via din internetbank. hela köpesumman betalas direkt. Vi levererar dina varor när vi mottagit full betalning. Inga avgifter tillkommer när du väljer Förskottsbetalning men tänk på att leveranstiden kan bli någon dag längre än normalt p g a den tid det tar för pengarna att föras över från din bank till vårt konto.

Postförskott – Postförskott är ett enkelt och säkert sätt att betala. Mottagaren betalar postförskottsbeloppet till chauffören eller kassören på servicestället när försändelsen levereras eller hämtas. Pengarna sätts sedan in via betalningsmottagarens bank på bankgiro. Postförskott är ett alternativ till kreditkort.

Kreditkort – ThermoBar erbjuder kortbetalning med VISA och Mastercard. Hos ThermoBar betalar du tryggt och säkert genom en krypterad förbindelse (SSL-kryptering) direkt till banken, vilket innebär att ingen obehörig kan se dina kortuppgifter.

Vi erbjuder tillsammans med Samport betalväxel ett säkerhetssystem som kallas 3-D Secure. Detta kan ses som en säkerhetscertifiering av vårt betalningssystem. 3-D Secure är en standard för säkra betalningar på Internet framtagen av VISA och Mastercard. VISA kallar standarden för Verified by Visa och Mastercard kallar den MasterCard SecureCode. Enkelt förklarat innebär det att du måste ange en extra kod när du handlar på Internet med ditt kort. Detta innebär att du som kund tryggt och säkert kan betala din beställning hos ThermoBar. De uppgifter som du behöver ange när du beställer är kortnummer, CVC2/CVV2 samt giltighetstid. Vid betalning med kort dras pengar direkt från ditt konto när transaktionen blir godkänd.

Säkerhetsinformation – Din betalning är säkrad genom Samport Payment Services AB. Kortnumret skickas genom en krypterad förbindelse direkt till banken. Samport secure server software (SSL) är industristandard och tillhör en av dagens bästa mjukvaror när det handlar om säkra betalningstransaktioner. Thermobar AB har inte tillgång till några kortuppgifter eller annan information som rör din betalning, dessa uppgifter hanteras hos vår leverantör Samport Payment Services. Samport Payment Services uppfyller kraven för PCI DSS.
PCI DSS står för Payment Card Industry Standard Data Security Standard och är en standard för hantering av kortinformation framtaget av de internationella kortnätverken MasterCard och Visa.

Köp från privatpersoner i andra länder än Sverige ska alltid betalas med kort!

Momsfritt för företag inom EU?
Företag som är momsregistrerade i ett EU-land annat än Sverige och som kan uppge ett giltigt EU-momsnummer debiteras inte svensk moms 25%. Vi levererar endast till den adress där företaget finns registrerat och mot förskottsbetalning. För att kontrollera om ett momsnummer är giltigt kan du använda länken nedan.Validering av VAT-nummerDet finns ingen minsta order.

1.04 – Reklamation
För alla reklamationer, oavsett typ; kontakta först ThermoBar för instruktioner om vad du ska göra. Om skälet till reklamationen beror på ThermoBar står vi för eventuella extrakostnader. Om skälet till reklamationen beror på felköp eller på annat sätt beror på kunden och varan är felfri står kunden för kostnader för återfrakt samt ev. felsökningsavgift, för närvarande 500:-. Alla produkter som kan ersättas med nya görs så direkt efter retur till oss. Transportskada bör helst anmälas samma dag som du tar emot leveransen till Thermobar AB via e-post: info@thermobar.se Om du upptäcker skadan först efter att du öppnat paketet reklamerar du till Thermobar AB enligt ovan.

1.05 – Förändring av order
Kund äger givetvis fram till den punkt order effektuerats rätt att, utan kostnad för denne annat än prisskillnad på vara, förändra sin order, dock med reservation för av kund be-ställd vara vilken inte lagerförs. Vid ändring av vara på order gäller det pris som är aktuellt vid tillfället för förändringen. Notera att order som redan levererats ut från vårt system av självklara skäl inte kan ändras.

1.06 – Ångerrätt
Som privatperson har du rätt att ångra ett köp inom 14 kalenderdagar, dock lägst 7 arbetsdagar, från mottagandet. Du kan då få byta till en annan vara eller få pengarna tillbaka. Kontakta ThermoBar om du vill ångra ditt köp. Vid retur; kontakta alltid oss först så får du vidare instruktioner. Vid utövande av ångerrätt står konsumenten för återfrakten och varan får inte vara använd. Varor som återsänds mot postförskott eller efterkrav löses inte ut av oss.

1.07 – Ansvar
Du är ensam ansvarig för att de uppgifter som du lämnar är korrekta.

1.08 – Bytesrätt
Du har alltid full bytesrätt när du handlar från ThermoBar. Om du t.ex. upptäcker att du behöver en annan storlek på ThermoBar så behöver du bara skicka tillbaka din ThermoBar tillsammans med ett ifyllt returformulär, så skickar vi en ny ThermoBar. Du måste betala både frakten tillbaka till oss och återfrakten från oss till dig. Vi ber dig göra eventuella byten inom 14 dagar från att du fått dina varor. Alla produkter som kan bytas mot nya görs så direkt efter retur till oss. Vid retur får varan inte vara använd.

1.09 – Returadress
ThermoBar AB, Mora Gård, 184 91 Åkersberga, Sverige

1.10 – Återbetalningar
Eventuella återbetalningar görs i första hand till ditt bankkonto, personkonto eller bankgirokonto och i andra hand via avi. Återbetalningen sker inom cirka 10 arbetsdagar från att vi har mottagit och godkänt din retur.

1.11 – Reservation för Slutförsäljning
Då en del varor utgår ur sortimentet när de tar slut reserverar vi oss för eventuell slutförsäljning.

1.12 – Falska beställningar
Vid varje beställning registreras IP-numret. Falska beställningar eller bedrägeriförsök överlämnas till polismyndighet. Vi förbehåller oss rätten att ifrågasätta beställningar när vi anser att en beställning är oseriös eller inte verkar trovärdig.

1.13 – Registrering
Vi sparar och registrerar aldrig känslig information som t.ex. kreditkortsinformation. Denna information är inkapslad och går direkt till banken. Vi lämnar inte ut, använder eller säljer vidare adressinformation. Genom att registrera dig ger du ditt medgivande till att vi lagrar dina uppgifter. Alla personuppgifter du lämnar till oss är endast till för vår kundrelation.

1.14 – Ej utlösta varor
Om du beställt en vara av oss och sedan väljer att inte hämta ut varan debiteras du för de utlägg vi gjort för frakt och returfrakt samt eventuell postförskottsavgift. Ej uthämtad försändelse betraktas inte som utnyttjande av ångerrätten. Betalning skall ske med inbetalningskort inom 10 dagar från fakturadatum.

1.15 – Bekräftelse
När vi mottagit din beställning skickar vi dig snarast en bekräftelse per e-post med information om din beställning. Det är bra om du sparar orderbekräftelsen för att ha till hands vid eventuella kontakter med Kundtjänst. Det är viktigt att rätt e-postadress anges då en orderbekräftelse skickas till dig som kund. Får du ingen bekräftelse loggar du in dig igen och kollar att du har angivit rätt e-postadress. Kontakta oss påinfo@thermobar.se om du får problem.

1.16 – Bilder
Vid återgivning på internet kan bilder avvika från produkternas verkliga utseende.

1.17 – Sekretess
I samband med en beställning godkänner kunden att ThermoBar AB dokumenterar och använder kundens uppgifter för att kunna hålla en god service gentemot kunden. ThermoBar dokumenterar även all kommunikation som kunden har med oss via e-post.

Insamling av Dina personuppgifter – För att kunna använda vissa funktioner (genomföra köp) på thermobar.se måste Du skapa ett konto. När Du skapar ett eget konto på thermobar.se kommer vi att efterfråga viss information, inklusive Din e-post adress. Om Du väljer att genomföra köp på webbplatsen kommer vi att begära information gällande leveransadress. Information som insamlas via thermobar.se kan komma att kombineras med information som erhållits från andra tjänster på thermobar.se. ThermoBar håller reda på hur Du navigerar på thermobar.se, de webbsidor Du besöker och andra aktiviteter på denna webbplats för att avgöra vilka delar av webbplatsen som är mest populära. För att kunna öka servicegraden samlar ThermoBar även in viss information om Ditt operativsystem och Din browser när Du besöker webbplatsen. Denna information kan inkludera: Din IP-adress, typ av browser, domännamn, antal besök, populära sökningar och referenser från andra webbplatser. Informationen används till att skapa statistik angående användningen av webbplatsen.

Användning av Dina personuppgifter – ThermoBar samlar in och använder Dina personuppgifter för att driva webbplatsen thermobar.se och för att leverera de tjänster som Du har efterfrågat. Till exempel använder vi Din e-postadress för att sända servicerelaterade meddelanden till Dig, thermobar.se kan med jämna mellanrum sända ut e-post som informerar Dig om teknisk service, information om konton och orderstatus eller nyheter om ändringar och uppdateringar av webbplatsen. Detta kan vara nyhetsbrev som Du har efterfrågat. Du kan själv välja om Du vill eller inte vill erhålla nyhetsbrev. Vissa servicerelaterade meddelanden såsom information om orderstatus, betalningar, byte av lösenord etc. anses utgöra en väsentlig del av tjänsten. Geografisk lokalisering används endast i marknadsförings- och statistiksyfte. Med undantag för vad som anges nedan kommer de personuppgifter som Du tillhandahåller på denna webbplats inte att vidarebefordras utanför thermobar.se och närstående bolag utan Ditt tillstånd.

Webbplatsen thermobar.se kan komma att lämna ut Dina personuppgifter om lagen så kräver, eller om thermobar.se i god tro anser att detta är nödvändigt för att:
(a) uppfylla föreskrifter i lag eller rätta sig efter ett rättsligt beslut som delgivits ThermoBar eller webbplatsen thermobar.se
(b) skydda och försvara rättigheter eller egendom tillhörande ThermoBar och webbplatsen thermobar.se eller under extraordinära omständigheter skydda den personliga säkerheten för användare av thermobar.se’s tjänster, dess webbplatser eller personer ur allmänheten. Personuppgifter som insamlas av thermobar.se kan lagras och bearbetas inom EU eller något annat land där thermobar.se har sin verksamhet.

Kontroll av Dina personuppgifter – Enligt PUL (personuppgiftslagen) har du rätt att få den information vi har registrerat på dig, om du anser den vara felaktig eller irrelevant kan du begära rättelse eller borttagning ur vårt kundregister.

Skydd av Dina personuppgifter – ThermoBar är inriktat på att skydda Dina personuppgifter. Vi använder omfattande säkerhetsteknik och processer för att skydda Dina personuppgifter från obehörig åtkomst. För åtkomst till Ditt konto krävs ett personligt lösenord. Du ansvarar för hemlighållande av Ditt lösenord. Lämna aldrig ut information om Ditt lösenord till någon annan person. Tänk på att alltid logga ut från ditt konto när du avslutar användandet av ThermoBar. På detta sätt hindrar du obehöriga att använda sig av ditt konto. Om Du delar dator med någon annan bör Du alltid logga ut ur datorn.

Leveransvillkor

2.01 – Leveranser
Leverans sker med Posten. Frakten samt eventuella betalningsavgifter ingår vid order över 3 000 Sek. Vid order under 3 000 Sek tillkommer frakt och postförskottsavgift med 160 kr inkl moms .

2.02 – Leveranstider
Varorna lämnar ThermoBars lager inom 5 arbetsdagar efter att beställningen mottagits. Därefter behöver Posten 2-3 arbetsdagar för att köra ut varorna. Under högsäsong kan det dröja lite längre. Vi skickar med DPD Företagspaket 16.00 om mottagaradressen är ett företag eller gård där det finns bemyndigad mottagare och varan är betald. I annat fall skickar vi som postpaket “Mypac” varvid paketet normalt får hämtas på Postens lokala Serviceställe. Posten kan ibland ha svårigheter med utkörning på grund av att paketet är skrymmande. För att underlätta leveransen bör mobilnummer alltid anges vid köpet. (se 2.03 – Leveranssätt). I de fall en vara måste beställas från leverantör kan leveranstiden vara något längre. Observera att detta är en uppskattning och att avvikelser kan förekomma.

2.03 – Leveranssätt
ThermoBar anlitar Posten för leveranser. Varorna skickas med postpaket om beställningar väger mindre än 20 kg och mer än 2 kg. Godset skickas till Postens Serviceställe. Det är t.ex. en närliggande ICA-affär eller bensinstation på din hemort. När godset ankommit till Servicestället skickas en avi hem till dig. Därefter kan du hämta ut beställningen på det angivna Servicestället.

2.04 – Transport
Vid transport från leverantör till kund är leverantören ansvarig om varan skadas under transporten. Alla produkter som kan ersättas med nya görs så direkt efter retur till oss. Vid transport från kund till leverantör är kund ansvarig om varan skadas under transporten. Är varan transportskadad när du ska hämta ut den ska du reklamera detta direkt vid kassan.

2.05 – Leveransförsening
Om leveransförsening uppstår meddelar vi dig detta genom e-post. Skulle leveranstiden vara väsentligt längre än den som visas vid produkten kontaktar ThermoBar kunden så att denne kan ta ställning till om beställningen ska ligga kvar eller om något ska ändras.

2.07 – Cookies
En cookie är en textfil som skickas ifrån en webbsida, t.ex. thermobar.se till din dator där den lagras i minnet (session cookies). Session cookies används för att lagra inloggningsinformation samt din kundvagn när du surfar runt hos oss och raderas ur minnet så fort du stänger din webbrowser. Om din browser är inställd på att inte acceptera cookies kommer du inte ha möjlighet att lägga din beställning via internet. Du kan lätt ändra denna inställning i din webbläsare.

2.06 – Ändring av villkoren
ThermoBar har rätt att ändra dessa Köpevillkor och Leveransvillkor.

2.08 – Lagval
Tvist enligt dessa villkor ska avgöras enligt svensk lag. Vid tvist där köparen är privatperson har vi som policy att alltid följa Allmänna Reklamationsnämndens (ARN) rekommendationer.

2.09 – Garanti
Naturligtvis har du garanti som omfattar fabrikations- och materialfel på alla produkter köpta av oss. Garantin gäller i 3 år från det datum då varan levererats. På reparationer utförda av oss lämnar vi 1 års garanti. Som privatperson omfattas du även av konsumentköplagen, vilket innebär att du har reklamationsrätt under 3 år. För övrigt gäller svensk konsumentlag. Alla produkter som säljs av ThermoBar AB är godkända för användning i Sverige.

De elvärmda ThermoBarerna är försedda med termostatstyrning som strävar efter att hålla vattentemperaturen på ca 15 – 20 °C så långt effekten räcker till med hänsyn till yttertemperaturen. Många faktorer påverkar dock vattentemperaturen och ThermoBar AB garanterar endast isfrihet.

Åberopar kunden garanti och det visar sig att felet beror på yttre åverkan och därför inte täcks av garantin står kunden för eventuell reparationskostnad. Vår auktoriserade personal kommer i första hand avgöra om felet beror på en felaktigt producerad vara eller yttre åverkan efter att varan nått kunden. Kunden står för fraktkostnader om kunden åberopar garanti.

Läs mer på Konsumentverkets hemsida: http://www.konsumentverket.se

2.10 – Fel i information och förändringar
Vi reserverar oss för eventuella fel i texter, bilder och övrig information.
ThermoBar AB förbehåller sig rätten till konstruktions- och prisförändringar.

2.11 – Bolagsinformation

ThermoBar AB är registrerat med säte i Åre.
Org. nr: 556663-1874
Momsregistreringsnummer: SE55663187401

Dina åsikter är väldigt värdefulla för oss. Därför vill vi att du kontaktar oss om du har synpunkter, ytterligare frågor kring beställningar, leveranser, ditt Konto eller om något problem uppstår.

ThermoBar AB
Såå 406
830 13 Åre
Tel +46 647 66 42 04
Mob +46 70 755 26 33
Fax +46 647-32540

Du kan också kontakta oss på info@thermobar.se

Copyright © ThermoBar® AB