Äntligen kan vi berätta! Imorgon får ThermoBars grundare Marie Hasselbom ta emot 2017 års stipendium ur Sigrid Strands fond för kvinnliga uppfinnare i Jämtlands län. Så mäktigt, särskilt med tanke på vem Sigrid var och hur hon verkade för att hjälpa fram och entusiasmera innovativa kvinnor och driva på utvecklingen av länets företagsamhet. På fondens webb går det att läsa mer om Sigrid – att hon ”hade en särskild blick för behovet av innovationer och tekniska lösningar för dagliga brister och problem. Hon hade uppmärksammat att kvinnor generellt sett inte tacklar problemen på samma sätt som männen, att de inte var lika benägna att ta för sig, ta stora risker, att se företagsidéer storskaliga eller att sätta sig i ekonomisk skuld för utveckling, prototyper, marknadsföring och så vidare.”
Stipendiet sökte Marie för att kunna ta fram en prototyp för ett kar som ska heta ThermoBar 30 ECO, alltså en ECO-version av den redan etablerade ThermoBar 30. ECO-serien står, som många kunder redan vet, för att det är ett både ekonomiskt och miljömässigt bra alternativ, med ett upplägg som vi har tagit fram där kunden själv kan byta alla komponenter. Det ger karet en längre livstid och minskar transporterna avsevärt, eftersom vi kan skicka reservdelarna till kunden istället för att frakta hela karet till oss och sedan åter till kund.
Med upplägget att kunden kan göra eventuella reparationer själv blir priset lägre. Den lösningen gör också att vi är redo att på allvar ge oss ut på den europeiska marknaden, när vi inte kommer att behöva frakta kar åter till oss och sedan tillbaka till kund vid en reparation.
Dessutom har vi utvecklat en kännare som ska sitta på ThermoBar 30 ECOs insida. Kännaren behövs för att kunna använda karet ihop med vårt automatiska system för vattenpåfyllning. Med ThermoBar 30 ECO plus vårt automatiska vattenpåfyllningssystem har vi en kvalitetsprodukt till bra pris som kunden kan reparera själv oavsett var hen bor. Det vet vi att marknaden har saknat.
Nu är vi så inspirerade och laddade att fortsätta arbetet med ThermoBar 30 ECO. Men först ska Marie till Lofsdalen och ta emot stipendiet.
Det blir en spännande höst!

Mer om Sigrid Strands fond hittar du här.